| |
gebu betulll.... KEK KEJU MARBLE Bahan A 250 gm Krim Keju 30 gm mentega 30 gm gula kastor 3 biji kuning telur grade A 2 biji limau kasturi..ambil jusnya 1 s/k esen vanilla Bahan B 3 biji putih telur grade A 30 gm gula kastor 1/2 s/k cream of tartar 1 s/b tepung jagung 1 s/k coklat emulco Oven setting 140'C Masa Bakar 1 jam secara steam-bake Cara: 1. Pukulkan krim keju, mentega, dan gula dalam mangkuk sehingga kembang. 2. Masukkan telur kuning satu persatu. 3. Masukkan perlahan esen vanilla dn jus limau kasturi. 4. Masukkan semua bahan B dalam mangkuk yg lain dan pukul sehingga menjadi ringan dn gebu. 5. Campurkan bahan B kedalam bahan A. Kacau rata. 6. Masukkan tepung jagung kedalam adunan perlahan. Kacau rata. 7. Bahagikan adunan pada 2 mangkuk. 8. 1 bahagian dibiarkan warna asal dan 1 bahgian ndicampurkan coklat emulco. 9. Kacau adunan yg coklat supaya sama rata warnanya. 10. Lapikkan loyang dengan 2 lapis kertas minyak. 11. Masukkan adunan dalam acuan berselang seli warna asal dan coklat. 12. Masukkan acuan ini dalam acauan yg lebih besar dan masukkan air. 13. Bakar sehingga masak. 14. Bila nak potong gunakan pisau pelastik yg telah dicelupkan dalam air panas. 15. Sejukkan betul2 sebelum dipotong dan hidangkan. |
Jubah borong di www.jubah.net
-
Abaya dan Jalabiya borong. RM65/pc minimum 6pcs RM65/pc minimum 6pcs
RM65/pc minimum 6pcs Sebarang pertanyaan/order, boleh PM atau whatsapps di
0179797959...
8 years ago
No comments:
Post a Comment