Wednesday, September 29, 2010

Kacang Pool














































Bahan2:
1 tin kacang pool 'foul madammes brand kimball' ( dihancurkan kasar)
4 tangkai daun ketumbar potong kasar
1 paket daging cincang 'ramly burger'
1 biji bawang besar dipotong dadu
4 ulas bawang putih dicincang
2 sudu serbuk kari
1 biji lemon
garam n gula secukup rasa
minyak zaitun secukupnya.

cara2:
- tumis bawang putih/merah hingga kekuningan
- masukkan daging cincang dan goreng. kacau rata.
- masukkan serbuk kari dan daun ketumbar ..kacau rata.
-perahkan lemon dan kacau rata lagi.
- masukkan pula kacang pool yg telah di hancur kasar.
-sesuaikan rasa dengan garam n gula.

Bahan2 pelengkap:
1 biji bawang besar (potong dadu)
3 biji cili besar hijau (potong kasar)
1 biji tomato potong dadu
1 bii lemon perah atas pool yg telah siap.
3 biji telur mata kerbau di masak bahagian bawahnya sahaja
Roti Garlic ( apa2 jenis roti spt roti perancis, dll)

p/s: ummi pakai roti perancis yg telah di sapu garlic butter spt pic di bawah dan bakar di dal
am kuali.


1 comment:

  1. nampak lazat. saya baru pegi makan kacang pool haji yg femes tu kat plaza larkin minggu lepas...dengar kat KL pun ada cawangan dia.
    gambar2 dah download nanti jenguk ok di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal tempat2 makan menarik..dan register follower yer hehe TQ TQ

    ReplyDelete