butter ( utk sapu pada doh yg di canai) telur - glaze
cara2:
- masukkan B dlm BM. diikuti dgn bhn A. - setkn dough ( 1 1/2 jam)
- kuarkn dr BM, tekan2 kuarkn anginnya.
- canai di atas tpt yg rata jadikan bentuk rectangle. nk canai nipis
pun takpe. then sapukan butter sampai rata. pastu, lipat 2 n canaikan lg
bentuk rectangle, sapu butter. lipat 2 lg. - lakukan perkara sama 5X .
- rectangle yg ke 6 jgn sapu butter. potong serong jadikan bentuk
triangle. lebar bwh triangle tu agak2 pjg separuh btg sosej. ( blh fhm
ke x ni :) - letak sosej di bhgn lebar triangle, gulung hingga habis. - letak atas dulang pembakar n glaze telur, lapik ngn baking paper. - bakap pd suhu 175 C selama 20 min/ golden brown.
- mkn panas ngn air kopi :)
p/s: klu x fhm bgtau ya. ayatnya dh dipermudahkn tp xtau fhm ke idak hehe. lupa nk amik pics step by step.
Ramadhan Kareem!
-
assalamualaikum, Kami team Maratussolehah Muslim House mengucapkan
Ramadhan Mubarak kepada seluruh pengunjung dan pelanggan kami للَّهُمَّ آتِ
نَفْسِى تَق...
No comments:
Post a Comment